Zupa krem z dyni i cukinii z pomidorami

Krem z dyni i cukinii
Oceń przepis:
49 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania dietetyczne, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa oprócz dyni Hokkaido obierz i pokrój w grubą kostkę. Dynię Hokkaido możesz pokroić ze skórką. Pomidory odłóż na później. Podgrzej na oleju przyprawy, dodaj cebulę, czosnek, i chwilę podpraż. Następnie dołóż resztę warzyw, wymieszaj całość, podlej wodą i uduś do miękkości. Dodaj przecier pomidorowy lub świeże pomidory, gotuj jeszcze przynajmniej przez kwadrans i zmiksuj całość na krem. Podaj zabielone jaglaną śmietaną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA