Śledzie w panierce panko z chlebem polarnym, sałatą i szparagami
 
                
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 3 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Śledzie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
Składniki:
- 2 podwójne świeże filety śledziowe
- 1 jajko
- panierka panko
- miks sałat
- pół ogórka cienko pokrojonego
- 6 szt. szparagów
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 1 łyżeczka miodu
- olej rzepakowy
- 1 łyżka szczypiorku drobno posiekanego
- szczypta różowego pieprzu
- 2 chleby polarne lub dwie pity
- 1 limonka
- masło klarowane do smażenia
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Wymieszaj musztardę z miodem, wlej olej i mieszaj, aż uzyskasz gładką masę przypominającą majonez. Dodaj szczyptę soli, szczypiorek i różowy pieprz, odstaw.
Podsmaż na patelni szparagi pokrojone w kawałki, odstaw.
Obtocz filety w jajku i w panierce panko. Podsmaż na patelni na maśle klarowanym z obu stron, aż się ładnie zrumieni. Odstaw.
Przygotuj dwie kanapki. Podgrzany chlebie polarny lub pitę posmaruj sosem, połóż sałatę, dodaj plastry ogórka i szparagi. Wyłóż filety na talerz i podaj kanapki, z sosem w miseczce obok.
					Podsmaż na patelni szparagi pokrojone w kawałki, odstaw.
Obtocz filety w jajku i w panierce panko. Podsmaż na patelni na maśle klarowanym z obu stron, aż się ładnie zrumieni. Odstaw.
Przygotuj dwie kanapki. Podgrzany chlebie polarny lub pitę posmaruj sosem, połóż sałatę, dodaj plastry ogórka i szparagi. Wyłóż filety na talerz i podaj kanapki, z sosem w miseczce obok.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Śledzie
Dania z ryb
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
  
                     
                         Adriana Marczewska
 Adriana Marczewska 
                         
                         
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         Bartosz Lisek
 Bartosz Lisek 
                         
                         
                         
                         
                         Marta Dymek
 Marta Dymek 
                         Kinga Paruzel
 Kinga Paruzel 
                        