Tofu z chili

Tofu z chili
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 61)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Chili, koncentrat pomidorowy, ocet ryżowy i szalotkę zmiksować na gładką pastę. Nerkowce uprażyć na złoty kolor. Tofu pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu odsączyć papierowym ręcznikiem. Na oliwie podsmażyć imbir i czosnek, dodać broccolini, paprykę i groszek. Smażyć przez minutę. Dodać tofu, nerkowce i przygotowaną wcześniej pastę. Przyprawić tamari i olejem sezamowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA