Gnocchi z ragu

Gnocchi z ragu
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 47)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Gnocchi:

  • 500 g ziemniaków
  • jajko
  • 125 g mąki
  • szczypta soli
Ragu:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, sól i jajko. Zagnieść ciasto i podzielić na 6 części. Uformować wałeczki i pokroić je na 3-centymetrowe kawałki. Tak przygotowane gnocchi gotować w osolonej wodzie aż wypłyną. Mięso przyprawić i zrumienić na rozgrzanej oliwie. Paprykę skropić oliwą i piec na grillu, aż skórka się zwęgli. Obrać, usunąć gniazda nasienne i zmiksować na puree. Na oliwie podsmażyć cebulę, czosnek i chili. Dodać przecier pomidorowy, puree z papryki, bulion i wino. Zagotować. Mięso zalać sosem i gotować pod przykryciem przez 2 godziny na małym ogniu. Przed podaniem posypać natką kolendry i bazylią.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA