Kalafior i ciecierzyca z rodzynkami i trybulą

Kalafior i ciecierzyca z rodzynkami i trybulą
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • ½ małego kalafiora
  • 1 puszka ciecierzycy
  • ¼ szklanki rodzynek
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • nać trybuli do podania
  • duża szczypta płatków chili

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kalafior dzielimy na małe różyczki, rozgrzewamy na patelni połowę masła i od razu wrzucamy nań kalafior. Podsmażamy, aż złapie kolor, często podrzucając. Dodajemy odsączoną ciecierzycę i chili. Krótko razem podsmażamy na dość dużym ogniu, następnie dorzucamy rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem i na koniec dodajemy poszatkowaną trybulę.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA