Kalafior i ciecierzyca z rodzynkami i trybulą
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- ½ małego kalafiora
- 1 puszka ciecierzycy
- ¼ szklanki rodzynek
- sól
- pieprz
- 2 łyżki masła
- nać trybuli do podania
- duża szczypta płatków chili
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kalafior dzielimy na małe różyczki, rozgrzewamy na patelni połowę masła i od razu wrzucamy nań kalafior. Podsmażamy, aż złapie kolor, często podrzucając. Dodajemy odsączoną ciecierzycę i chili. Krótko razem podsmażamy na dość dużym ogniu, następnie dorzucamy rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem i na koniec dodajemy poszatkowaną trybulę.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania wegetariańskie
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                     
                         Adam Chrząstowski
 Adam Chrząstowski 
                         
                         Jola Słoma
 Jola Słoma 
                         
                         
                         
                         
                         
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         
                         Maryla Musidłowska
 Maryla Musidłowska 
                         Piotr Kucharski
 Piotr Kucharski