Krupnik na gęsich podrobach

Krupnik na gęsich podrobach
Oceń przepis:
44 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 6 odc. 1
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania z gęsiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Części z gęsi myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i na niedużym gazie gotujemy ok. 3-4 godzin, w trakcie zbieramy szumowiny.
Następnie wyławiamy mięso i podroby, a do garnka wrzucamy starte na tarce lub pokrojone w drobną kostkę warzywa, dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie, rozgnieciony czosnek i suszone grzyby.
Gotujemy ok. 20 minut i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz dosypujemy kaszę.
Przestudzone podroby i mięso z gęsi kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do zupy jak już wszystkie warzywa będą dogotowane, doprawiamy całość solą, pieprzem i serwujemy. Posypujemy natką pietruszki lub świeżym lubczykiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA