Roladki z grillowanych bakłażanów

Roladki z grillowanych bakłażanów
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla

Składniki:

Marynata
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej
  • 1 łyżeczka curry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Bakłażany pokrojone w podłużne plastry solimy aby zmiękły i straciły gorycz. Mieszamy marynatę z przypraw i oliwy. Smarujemy nią bakłażany i grillujemy z obu stron. Plastry grillowanego bakłażana smarujemy serem, kładziemy kawałek brzoskwini, kilka kaparów i listków świeżego oregano. Zwijamy roladki i nadziewamy na wykałaczki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA