Szaszłyki po rosyjsku

Szaszłyki po rosyjsku
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

  • Szaszłyki:
  • 200 g polędwicy z niedźwiedzia
  • 350 g jagnięciny (z udźca)
Sos:
  • 200 ml śmietany
  • 50 g wódki
  • 3 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1 cebula, posiekana
  • 2,5 łyżeczki czosnku, startego
  • 1,5 łyżeczki miodu
  • 3 łyżki borówek brusznic
  • ½ paczki bekonu, pokrojonego na małe kawałki
  • Sól
Przybranie:
  • posiekany koperek, borówki brusznice

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój mięso na małe kawałki. Posól i zrumień szybko na patelni. Nabij na szpadki. Piecz 8 minut w piekarniku rozgrzanym do 175ºC. Usmaż w rondku cebulę i czosnek. Wlej wódkę i zostaw na chwilę na małym ogniu. Dodaj śmietanę, miód, musztardę i sól. Odparuj sos.

Usmaż bekon na chrupko. Podawaj szaszłyki z sosem, posiekanym koperkiem, smażonym bekonem i borówkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA