Truskawki w czekoladzie z chili

Truskawki w czekoladzie z chili
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 170 gramów słodko-gorzkiej czekolady
  • 10 truskawek
  • łyżka masła
  • 3 łyżki kremówki
  • szczypta sproszkowanego Ancho

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Czekoladę rozdrabniamy, przekładamy do miski. Dodajemy łyżkę masła, trzy łyżki kremówki i szczyptę Ancho. Całość roztapiamy w gorącej kąpieli. W powstałym czekoladowym sosie zanurzamy truskawki trzymając je za szypułkę albo ogonek. Układamy na półmiski i schładzamy w lodówce.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA