Krewetki piri-piri

Krewetki piri-piri
Oceń przepis:
47 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Smak mojego życia (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia portugalska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj w płytkiej misce słodką paprykę, chili, sok z cytryny, imbir, czosnek i sól. Obtocz krewetki i pozostaw je w marynacie przez godzinę. Rozgrzej oliwę na patelni. Smaż krewetki z obu stron, obracając co jakiś czas, aż będą dobrze zrumienione i nie szkliste. Podawaj natychmiast wraz z miseczkami z wodą do płukania palców.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA