Pieczone skrzydełka kurczaka z szafranem

Pieczone skrzydełka kurczaka z szafranem
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z kurczaka
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 230°C. Na blaszce do pieczenia połóż folię aluminiową i kratkę.

W małym rondelku wymieszaj oliwę, masło, sok z cytryny i szafran. Podgrzej na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż masło się roztopi, a składniki się połączą.

Umieść skrzydełka kurczaka na kratce i posmaruj przygotowaną mieszanką z szafranem. Przypraw solą i pieprzem. Piecz przez 20 minut. Obróć skrzydełka i posmaruj je z drugiej strony, a następnie piecz przez kolejne 10-15 minut, aż się zarumienią.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA