Pizze portobello

Pizze portobello
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.78)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 12 dużych pieczarek
  • oczyszczonych
  • same kapelusze
  • 1 szklanka sosu pomidorowego lub sosu do pizzy
  • 1 szklanka startej mozzarelli
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Ułożyć na blasze kapelusze grzybów, wierzchem do spodu. Posmarować je sosem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem. Posypać mozzarellą. Piec 10-15 minut, aż grzyby będą miękkie, a ser się roztopi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA