Schab pieczony z cebulą i jabłkami

Schab pieczony z jabłkami zobacz Schab pieczony z jabłkami 2018-06-19 13:01:07
Schab pieczony z jabłkami
Oceń przepis:
112 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W moździerzu przygotowujemy marynatę. Czosnek, trochę soli, pieprz, ucieramy, dolewamy olej i sos sojowy łączymy składniki. Nacieramy pastą osuszony schab i odstawiamy. Obieramy cebulę i kroimy w półplasterki, jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Rozgrzewamy patelnię i olej, obsmażamy schab i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Smarujemy musztardą, okładamy boczkiem, obsypujemy cebulą i jabłkami. Pieczemy w żaroodpornym naczyniu pod przykryciem ok. 1,5 godziny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

PabloPicasso 2 lata temu

Zrobiłem wedle przepisu, choć trochę zmodyfikowałem sposób robienia marynaty (nie chciało mi się miażdżyć pieprzu) i użyłem musztardy francuskiej, ale efekt palce lizać.

OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA