Halloumi w liściach winorośli

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 50)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- 600 g haloumi
- 16-20 konserwowych liści winorośli
- bochenek chleba na zakwasie
- 2 cytryny
- łyżka suszonego oregano
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Liście wymoczyć w zimnej wodzie, żeby wypłukać sól. Ser pokroić na kawałki i posypać oregano. Każdy kawałek owinąć w 4-5 liści. Paczuszki ułożyć na grillu i piec, aż ser się stopi, a liście zmiękną. Skropić sokiem z cytryny. Podawać z chlebem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W