Spaghetti al limone

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- opakowanie cienkiego spaghetti
- sok z 4 świeżych cytryn
- 350 g tartego parmezanu
- 150 ml oliwy extra vergine
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
- kilka liści bazylii
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Ugotuj makaron w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie wlej sok z cytryn do miski. Dodaj oliwę i parmezan, a następnie wymieszaj. Dopraw sos pieprzem i solą morską. Odcedź makaron, wrzuć do sosu, starannie wymieszaj i dodaj porwane liście bazylii.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W