Roladki ogórkowe z kawiorem

Roladki ogórkowe z kawiorem
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • ogórek z obciętymi końcami
  • drobno mielony pieprz
  • 3 - 4 łyżki creme fraîche
  • 1 - 2 łyżki kawioru z taszy
  • gałązki koperku do przybrania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pociąć ogórek wzdłuż na paski obieraczką do warzyw (bez pestek). Powinniśmy uzyskać kilkanaście paseczków. Przeciąć je na pół, każdą połówkę popieprzyć i zwinąć. Przekłuć wykałaczką. Nałożyć pół łyżeczki creme fraîche, 1/8 łyżeczki kawioru, przybrać gałązką koperku.


UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA