Tempura
Oceń przepis:
                        Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
 - Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.2)
 - Rodzaj dania:
 - Przekąski
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia portugalska, Kuchnia japońska
 
Składniki:
- surowe warzywa (kalafior
 - marchewka
 - pieczarki
 - słodki ziemniak
 - cukinie
 - papryka
 - liście szpinaku)
 - krewetki
 - olej do smażenia
 - 4 łyżki mąki ziemniaczanej
 - 2 białka
 - zimna woda
 - szczypta soli
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Pokroić warzywa na niezbyt wielkie kawałki. Białko roztrzepać z odrobiną soli i zimną wodą na pianę. Warzywa obtaczać w mące, zanurzać w pianie i smażyć na złoto w woku na oleju. Odsączyć na kratce na brzegu woka lub na talerzu, wyłożonym papierowym ręcznikiem.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Kuchnia portugalska
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W